Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği Tarifi

Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir hanım göbeği. Elbette ekürileri, dilber dudağı ve kadın budu köfteyle birlikte… Hanım göbeğini meşhur eden sadece Yeşilçam filmleri değil tabi ki! Lezzetiyle de kendini meşhur edebilecek bir tatlı. Her neyse, bu meşhur tatlının nasıl yapılacağından bahsedelim biraz. Hanım göbeği tarifi, malzemeleri bakımından kolay, uygulanışı bakımından da orta zorluktadır. Hanım göbeği tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde;

  • İki çay kaşığı kadar tuz,
  • Üç su bardağı kadar un,
  • İki çorba kaşığı kadar gülsuyu,
  • Altı çorba kaşığı kadar silme tereyağı,
  • İki adet yumurta,
  • İki çorba kaşığı kadar tozşeker,

Hanım göbeği tarifinin şerbeti için gerekli malzemelerse şöyle:

  • İki su bardağı kadar su,
  • İki çorba kaşığı kadar limon suyu,
  • İki su bardağı kadar toz şeker,

Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine unu ve şekeri ilave ederek 15 dakika karıştırarak pişirin. Un kum kıvamına gelince derin bir kaba alın. Gülsuyu, tuz ve yumurtayı ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayana kadar yoğurun. Sonra hamuru 24 parçaya ayırın. Ayırdığınız her parçayı avcunuzda yuvarlayın ve tepsiye koyarak üzerine işaret parmağınızla bastırın. Tepsiyi 150 derecede ısıtılmış fırına sürün ve 10 dakika sonra çıkarın. Bu arada su, limon suyu ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın. Fırından çıkardığınız hamurları, kaynayan şerbetin içine atın. 2-3 dakika bekleyin ve sonra şerbetin altını kapatın. Yarım saat şerbetin içinde bekleyen hanım göbeğini, servis tabağına aktarın ve soğuyunca servis edin.

tatlı tarifleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ