Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi

Armut, tek başına zaten lezzetli bir meyve. Fakat evdekilerin yemek istemediği zamanlarda, ya da unutulduğunda; tatlıya çevirip çürümeden değerlendirmek en iyisi. Malum, zaten zor kazanılıyor; bir de çürütüp zayi mi edelim? En iyisi bir armut tatlısı yaparak, akşam yemeğinden sonra tüketivermek… Armut tatlısı tarifi, hem ziyanı engelleyecek türden hem de oldukça pratik bir tarif. Hemen armut tatlısı tarifi için gereken malzemeleri vermek gerekirse;

  • Beş adet orta boy armut
  • Üç su bardağı kadar yoğurt
  • Bir adet bütün limon kabuğu
  • Bir yemek kaşığı kadar limon suyu
  • Bir çay kaşığı kadar mısır nişastası
  • Bir çay kaşığı kadar tarçın
  • Yarım çay bardağından birazcık fazla pekmez

Armut tatlısı tarifini uygulamak için gerekli malzemeler bu kadar. Yapılışı da oldukça kolay. İlk iş olarak armutları güzelce soyun. İçlerini temizleyin, çekirdekleri sapı vs. kalmasın. Üstüne limon suyunu bir fırça ya da elinizi kullanarak sürün. Sonra da armutları bir tencerenin içerisine alın ve üstüne su ilave edin. Tarçını ve hazırladığınız limon kabuklarını da tencereye bırakın. Yarım saat kadar armutları, tarçını ve limon kabuklarını kaynatın. Pişirme işlemi bittikten sonra, armutları tencereden çıkarın. Servis tabağına alın ve ikiye bölün. Tenceredeki suyu biraz daha kaynatacağız. Sonrasında pekmezi de tencereye ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika daha piştikten sonra, soğumaya bırakın. Soğuyan şurubu yoğurtla karıştırın ve armutların üzerine dökerek servis edin.

tatlı tarifleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ