Acuka Tarifi

Acuka Tarifi

Acuka Tarifi

Acuka, Kilis yöresinde sıklıkla yapılan ve orijinali meze olsa da; kahvaltılarda, yemeklerde ve ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilecek bir tada sahip. Acuka tarifi bakımından da oldukça pratik bir yiyecek. Acuka malzemeleri de her evde rahatlıkla bulunabilecek türden malzemelerden oluşuyor.

Acuka yapmak için gerekli olan malzemeler şöyle sıralanabilir;

  • 2 yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 3 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 10 – 12 tane dövülmüş ceviz (biraz dişe dokunur kalmalı)
  • Kıvamı artırmak için robotta çekilmiş bayat ekmek (göz kararı karar vermelisiniz)
  • 1 yemek kaşığı kadar pul biber
  • 2 yemek kaşığı kadar toz biber
  • 1 yemek kaşığı kadar şeker
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı

 

Acukanın yapılışı da malzemeleri kadar kolay. Acuka tarifinde yer alan malzemeleri, sırasıyla bir karıştırma kabının içerisine alın. Malzemeleri ekledikçe karıştırmaya devam edin. Çok hızlı ya da çok yavaş karıştırmanıza gerek yok. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, lezzetini kontrol edin. Çok acı ya da çok tatlı olmaması gerek. Kontrol ettikten sonra, damak tadınıza göre ilaveler yapabilirsiniz.

Acuka tarifinde yer alan ölçüler, dört kişilik olarak düşünülmüştür. Eğer daha fazla kişi ya da daha az kişi yiyecekse, malzeme ölçülerini orantılı olarak değiştirebilirsiniz. Tabi, deneme amaçlı daha az malzemeyle yaparak; damak tadınıza uygun olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ